Erzincan’da bayramın birinci gününde kurban kesitlerinin akabinde başlayan kasapların kıyma mesaisi bugün de devam ediyor.
Kurban Bayramı‘nın birinci gününde yaşanan kurban kesim telaşının akabinde birçok vatandaş, kurban etinin bir kısmını kıyma ve kuşbaşı yaptırmak için bugün de kasapların yolunu tuttu. Kurban Bayramı’nda kurban nedeniyle et satışı yapamayan kasaplar ise ağır bir mesai içerisinde kurban etlerini kıymaya dönüştürerek para kazanıyor. Kasaplar kıymanın kilosunu 15 liradan çektiklerini söyledi.
Erzincan’da kasaplık yapan Faruk Toprak, “Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Kıyma ve kuşbaşı isteyen vatandaşlarımız oldu. Fiyatlarımız yeniden tıpkı, kilosunu 15 TL’den çekerek vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başka bayramlara nazaran bu sene yoğunluk biraz daha az. Vatandaşlarımızın getirdiği kıyma ve kuşbaşıları kendilerine çekip veriyoruz” tabirlerine yer verdi.
Kurban etini kasaba getiren vatandaşlardan Davet Yücel ise, “Herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramının birinci günü gidip kurbanlarımızı kestik. Bugün de kurban etlerimizden kıyma ve kuşbaşı üzere hazırlıklar yapmak için kasaba geldik. Herkese Allah kolaylık versin” diye konuştu. – ERZİNCAN
More Stories
Erzurum’da Jandarma Trafik Kontrollerinde 24 Bin 680 Araç Denetim Edildi
Dumanlı Tabiat Parkı’nda Kızıl Sincap Cümbüşü
Erzincan’da Kurban Bayramı’nda Ekşisu Mesire Alanı Ağır İlgi Gördü