Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve sağlam besine ulaşabilmeleri emeliyle Erzincan’da besin kontrolleri sürat kazandı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Besin Denetim Vazifelileri tarafından kent genelinde yürütülen kontrollerle, bilhassa kurban etlerinin parçalanması, koruması ve kıyma çekim süreçlerinin hijyenik kurallarında yapılması hedefleniyor. Bayram sürecinde et ve et eserleriyle ilgili işletmeler sıkı kontrole tabi tutuluyor. Yetkililer, Kurban Bayramı’nı sağlıklı ve problemsiz geçirebilmek ismine, şekerleme ve unlu mamul üretim ve satış yerlerinde de mevzuata uygunluk denetimlerinin ağır biçimde devam ettiğini belirtti. Takımlar, kayıt ve onay numarası olmayan eserlerin satışına müsaade vermezken, vatandaşlara da alışveriş yaparken bu evraklara dikkat etmeleri davetinde bulundu.
Erzincan Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, eserlerin son kullanma tarihine dikkat edilmesi, açıkta satılan eserlerden kaçınılması ve alışveriş yapılan işletmelerin satış kaidelerinin gözetilmesinin halk sıhhati açısından büyük değer taşıdığını belirtti. – ERZİNCAN
More Stories
Dumanlı Tabiat Parkı’nda Kızıl Sincap Cümbüşü
Erzincan’da Kurban Bayramı’nda Ekşisu Mesire Alanı Ağır İlgi Gördü
Erzincan’da Kiraz Hasadı Başladı